Judas Priest, Globen lör 05/12 2015 (5/5)

Judas Priest, herregud vad bra dom är live just nu! Får nästan nypa mig i armen av hur bra Rob Halford är numera. Han verkar närmast pånyttfödd efter några år då han var svajig på sången. Att vara kring 65år och ens tänka tanken att försöka sig på låtar som “Painkiller” live och dessutom göra det riktigt, riktigt bra. Det är imponerande.

Konserten på Sweden Rock Festival gav jag en stark 4:a. Konserten i Globen började lika bra. Men när Judas Priest dog igång den för mig efterlängtade låten “Desert Plains”, då  visste jag redan då att konserten skulle få högsta betyg! Den spelades inte på SRF. Utöver “Desert Plains” spelades även “The Rage” och “Screaming for Vengeance”. Låtar som alltså inte spelades på SRF några månader tidigare.

Efter en grym förfest hos Jon så röjde vi (Kristina, Jon, Henke, jag) på bra i publiken, långt fram nära scenen. Jag bara älskar när Rob Halford tar i så han nästan spricker i dom allra värsta falsettskriken man kan höra från en livescen. Judas Priest är nästan som en drog, jag vill bara se dom igen och igen och igen! Min nionde konsert med bandet och en av dom absolut bästa jag har sett!

(Betyg: 5/5)

Setlist:
Dragonaut
Metal Gods
Desert Plains
Victim of Changes
Halls of Valhalla
The Rage
Turbo Lover
Redeemer of Souls
Beyond the Realms of Death
Screaming for Vengeance
Breaking the Law
Hell Bent for Leather

Encore:
The Hellion
Electric Eye
You've Got Another Thing Comin'