Väsby Rock Festival, lördag 18/07 2015

Tredje upplagan av Väsby Rock Festival och tredje gången som jag och storebrorsan var på plats. En mycket trevlig festival på ett perfekt festivalområde. Vädret var med oss precis som dom två tidigare åren, även om det inte var samma värmebölja som tidigare år. Denna gång blev det bara en endagarsbiljett då fredagens band inte lockade nämnvärt. Efter några öl på brorsans balkong fick vi skjuts av farsan till Upplands Väsby. Banden vi såg:
 
Tygers of Pan Tang, Zamora Stage 17:00 (4/5)
Ett band som bara hade spelat i Sverige en eller två gånger tidigare. Ett av många engelska band som var en del av "New Wave of Brittish Heavy Metal". Jag hade aldrig sett dom tidigare så det skulle bli skoj att se, även om jag inte hade hört så jättemycket med bandet innan. Men jag hade aldrig trott att vi skulle mötas av ett så pass taggat och bra liveband. Sångaren var fantastisk och bandet malde på i ett klassiskt "NWOBHM" maner. Spelglädjen dom visade på scenen smittade även av sig på oss i publiken. En fantastiskt start på festivalen! Lagom till konsertens slut så började även solen att trycka på rejält och det var dags att köpa sig en kall öl i baren.

Setlist:
Gangland 
Love Don't Stay  
She 
Paris by Air 
Euthanasia 
Rock 'N' Roll Man
Keeping Me Alive 
Insanity 
Suzie Smiled 
Don't Touch Me There 
Hellbound 
Love Potion No. 9 
 
 

Magnum, Väsby Rock Stage 20:30 (3/5)
Två och en halv timme, mat och några öl efter Tygers of Pan Tang så var det dags för Magnum. Såg dom från baren längst bak på SRF förra året. Den här gången stod jag längst fram. Magnum är ett mycket bra melodiöst och lite små progressivt rockband från England. Lagom till konserten så hade den stora solen bytts ut mot lite ruggigare väder, men kyliga vindar. Bandet spelade bra men sången svajade lite. Toppar som "Falling for the Big Plan", " How Far Jerusalem", "Vigilante" och "KIngdom of Madness var höga. Men ibland blev konserten en anings sömning. Stabil tre blir betyget.

Setlist:

Live 'til You Die 
Black Skies 
Freedom Day 
Dance of the Black Tattoo 
Blood Red Laughter 
Unwritten Sacrifice 
How Far Jerusalem 
Les Morts Dansant 
Falling for the Big Plan 
All England's Eyes 
Vigilante 
Kingdom of Madness 
Sacred Hour

 

Michael Schenker, Zamora Stage 22:15 (4/5)
Michael Schenker, en av mina stora favoriter när det gäller hårdrocksgitarrister. Hans gitarrspel i framför allt UFO är helt fenomenalt! Blott andra gången jag skulle få se honom live, så jag var rejält taggad för festivalens höjdpunkt. Självklart hann vi med en öl efter Magnum också så jag började bli lite festivalfull, kanske en öl för mycket för att riktigt kunna njuta av alla detaljer i musiken. Men det är sånt som händer på festival! Michael Schenker och sångaren Doogie White bjöd på en makalöst publikfriande setlist, men mycket Scorpions och UFO. När jag såg honom på SRF 2010 spelade han mycket från sin senaste platta och bara några få låtar från tiden i Scorpions/UFO. Det var riktigt skoj att få se Schenker spela alla dessa klassiker och som han spelar. Michael Schenker är bara inte en tekniskt skicklig gitarrist som kan spela snabbt. Utan han spelar så grymt melodiöst och vackert också. Det sex minuter långa solot under "Rock Bottom" var helt galet! Men det blir ju aldrig riktigt samma sak utan originalsångarna till låtarna. Tänk om Michael Schenker började spela med UFO igen, vilken dröm!
 
Setlist:
Doctor Doctor (UFO)
Live and Let Live 
Lights Out (UFO)
Where the Wild Winds Blow 
Natural Thing (UFO)
Victim of Illusion
Lovedrive (Scorpions)
Coast to Coast (Scorpions)
Vigilante Man 
Saviour Machine 
Shoot Shoot (UFO)
Before the Devil Knows You're Dead
Lord of the Lost and Lonely 
Rock You Like a Hurricane (Scorpions)
Rock Bottom (UFO)
 

Encore
Holiday (Scorpions)
Blackout (Scorpions)

 

 

W.A.S.P., Väsby Rock Stage 00:00 (3/5)
Festivalens stora bokning, W.A.S.P. har jag sett många gånger nu. Senaste gången var på SRF då jag gav bandet 4/5. Setlisten är ungefär densamma som då med ett par ändringar. Jag ser fram emot nya plattan som ska komma i höst, kanske blir det större förändringar i setlisten då. Blackies röst var det verkligen inget fel på. Han var i riktigt bra form, röstmässigt alltså. I övrigt tycker jag att bandet hade kunnat bjuda på en större scenshow, dom var trots allt festivalens headliner. Blackie Lawless hade inte ens med sig sitt feta mikrofonstativ "Elvis". Men hade det varit första gången jag såg W.A.S.P. live hade betyget blivit högre, för det var en riktigt bra konsert. Mitt personlige betyg blir dock inte högre än 3/5.

Setlist:
On Your Knees / The Torture Never Stops 
The Real Me (The Who cover)
L.O.V.E. Machine 
Wild Child 
Sleeping (in the Fire) 
Take Me Up 
The Headless Children 
The Idol 
I Wanna Be Somebody 

Encore:
Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue) 
Heaven's Hung in Black 
Blind in Texas