Scorpions, Palalottomatica (Rom) måndag 09/11 2015 (3/5)

Efter tre fantastiska dagar i Rom med sol, 24°, vin, pasta och fotboll (Roma - Lazio) så var det dags för sista kvällen och Scorpions konsert. Det var första gången sedan 2007 som jag såg bandet och det var extra kul att alla sju grabbar som var med till Rom följde med på konserten. Det krävdes dock viss övertalning och ett antal glas vin för att övertyga alla i gänget..

Konserten började helt okej med nya "Going Out With a Bang", även om den inte gjorde sig riktigt lika bra live som på skiva. Med "Make It Real" började konserten på riktigt, mycket bra låt. Under låt fyra, den instrumentala "Coast to Coast" var det dags för mig att fylla på ölen. Konserter utomlands brukar oftast betyda (till skillnad från i Sverige) att man kan stå på parkett och dricka öl under konserten. Självklart anammar jag gärna landets konsertkultur. Det fanns till och med personal som gick runt bland ståplats och sålde nötter och öl, fantastiskt!
 
Lagom till att jag fått i mig första klunken av den nya ölen så började konsertens absoluta höjdpunkt, 70-tals medleyt med låtarna: Top of the Bill, Steamrock Fever, Speedy's Coming, Catch Your Train. Ruskigt bra och skitkul att höra lite obskyrare 70-talslåtar live. Det var bara att stå och njuta av ölen och musiken. Två låtar senare började konsertens andra höjdare, akustiska setet med låtarna: Always Somewhere, Eye of the Storm, Send Me an Angel. Hela bandet stod längst ut på catwalken och spelade låtarna akustiskt. Mycket bra! Klaus Meine fick briljera med en stark sånginsats och publiken var också med på noterna under allsångspartierna.
 
Meines röst var riktigt bra under hela kvällen även om det där riktiga trycket i rösten är borta. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att han närmar sig 70 år. Men imponerande att hans röst har hållt så bra! Första halvan av konserten var absolut bäst för min del. Andra halvan bestod till största delen av publikfriande hits. Just Scorpions 80-tals hits har jag lite svårt för. Låtar som: Dynamite, Blackout, Big City Nights och Rock You Like a Hurrican har aldrig riktigt fallit mig i smaken. Men jag förstår också att den åsikten enbart delas av ca 5% av publiken. Den stora majoriteten sitter och väntar hela konserten på att just dom låtarna ska spelas..
 
Bra avslutning på resan till Rom och kul att se Scorpions igen. Topparna med bland annat 70-talsmedleyt och akustiska setet var riktigt, riktigt bra. Konserten får en stark 3:a.
 
(Betyg: 3/5)
 
Setlist:
Going Out With a Bang
Make It Real
The Zoo
Coast to Coast
Top of the Bill / Steamrock Fever / Speedy's Coming / Catch Your Train (70's-medley)
We Built This House
Delicate Dance
Always Somewhere / Eye of the Storm / Send Me an Angel (acoustic)
Wind of Change
Rock 'n Roll Band
Dynamite
In the Line of Fire
Kottak Attack
Crazy World
Blackout
Big City Nights
 
Encore:
Still Loving You
Rock You Like a Hurricane