Accept, Debaser Medis tisdag 30/09 2014 (4/5)

Återigen var det dags att se konsert med vapendragaren Niclas och återigen var det dags att se Accept med nya sångaren Mark Tornillo. Eller nu kanske man inte ska kalla honom för den "nya" sångaren längre. Han har ju varit med i bandet sedan 2009 och Accept har precis släppt sin tredje studioplatta med honom på sång. Det var faktiskt den här sättningen av bandet som fick mig att fastna för Accept. Nu med tre kanonplattor så tycker jag att den här sättningen är bättre än den under glansdagarna med Udo på 80-talet.
 
Man vet vad man får med en Accept konsert. Klassisk heavy metal i absolut världsklass. Senaste gången jag såg Accept var på SRF 2013. Innan dess (2012) såg jag bandet på Göta Källare, bara några steg från Debaser Medis. Jag har aldrig varit med om en konsert med högre ljud än då. Trots att jag hade öronproppar på hela giget så tjöt öronen i flera dagar efteråt. Riktigt så höjt var det inte på Debaser. Men det var rejält tryck i högtalarna, precis som det ska vara alltså! Riffen satt, sången höll och den perfekt blandningen mellan nyare låtar och gamla klassiker gjorde detta till en riktigt bra konsert. Några sämre partier fanns det dock, som t ex "200 Years". Den sämsta låten från senaste plattan. Men förutom ett par dalar så var det bara toppar.
 
Det är få metalband idag som kan mäta sig med hur bra Accept live! Gillar man den typen av musik så bara måste man se Accept när man får chansen. Fan vilken nytändning bandet fått med Tornillo på sång!

(Betyg: 4/5)
 
Setlist:
Stampede 
Stalingrad 
Hellfire 
200 Years 
Losers and Winners 
London Leatherboys 
Starlight 
Dying Breed 
Final Journey 
Shadow Soldiers 
From the Ashes We Rise 
Restless and Wild 
Ahead of the Pack 
No Shelter 
Princess of the Dawn 
Dark Side of My Heart 
Pandemic 
Fast as a Shark 

Encore:

Metal Heart 
Teutonic Terror 
Balls to the Wall