Väsby Rock Festival, (dag 1) fredag 18/07 2014

Andra året för rockfesivalen i Upplands Väsby, självklart var jag på plats även i år! Synd bara att det inte är fler jag känner som uppskattar att det ordnas en rockfestival i Stockholm. Hade tänkt gå själv, men i absolut sista sekunden fick jag även med storebrorsan. Trevligt med lite sällskap. Jag har varit på rätt många festivaler nu, men det är få som är så otroligt välskötta som Väsby Rock Festival. Trots att den drivs av ett gäng vanliga musikentusiaster så funkar allt otroligt bra. Det fanns bra med sittplatser, bra matutbud, bra tillgång till kallt dricksvatten och själva festivalytan är kanonbra! Dessutom får man ta med sig ölen överallt och det är verkligen inte vanligt i Sverige. Dom två scenerna ligger mitt emot varandra längst kortsidorna på en fotbollsplan med härligt gräs att stå på. Blev man trots det trött i fötterna var det bara att sätta sig på fotbollsläktaren där man såg dom två scenerna bra. Toppfestival som jag absolut ska till även nästa år, om det nu blir någon festival 2015, jag håller i alla fall tummarna.
 
At Vance 18:00 (2/5)
Hade inte hört mycket alls med bandet innan. Det jag hört hade inte varit så bra, men vi tänkte kika på några låtar i alla fall. Väl på plats lät det faktiskt över förväntan så vi såg klart hela konserten. Bra start på festivalhelgen med en grymt skicklig gitarrist, dock otroligt okarismatisk. Betyget blir dock inte högre än en stabil tvåa.

 
Jorn 19:15 (2/5)
Jorn, kanske Nordens bästa metalsångare, som jag aldrig hade sett live tidigare. Tyvärr håller hans sololåtar inte samma höga klass som hans sångröst, vilket också märks under konserten. Rösten håller live, men när många låtar inte är mer än mediokra så spelar det ingen större roll. Jag var väl lite lagom rund under festivalskorna under Jorn så kan inte ge någon detaljrik recension.. :) Det var en bra metalkonsert för stunden som får en stark tvåa, räcker så.

 
Pretty Maids 20:30 (3/5)
Jag lyssnade in mig på bandet innan festivalen och tyckte att det lät rätt bra, men lite väl mesigt för min smak. Mina förväntningar var inte alls höga inför konserten, men oj så bra det var! Blev glatt överraskad att det inte alls lät mesigt. Det var tungt men samtidigt melodiöst med ett taggat band på scenen. Också den hittills bästa frontmannen på festivalen, överlägset. Även om jag inte kände igen alla låtar så fick han verkligen med hela publiken inklusive mig själv. 

 
Primal Fear 22:15 (3/5)
Även här ett band jag aldrig hade sett live tidigare. Tyska speedmetalgänget Primal Fear, som har en sångare som innehar en falsett som för tankarna till Rob Halford. Ett band som gjort väldigt mycket bra så det var ett av banden jag såg mest fram emot på festivalen. Live lät det lika bra som på platta, sången höll riktigt bra. Men tyvärr var ljudet rätt dåligt där vi stod långt fram, sången hördes knappt. Det löste vi genom att gå lite längre bak där ljudet var bra mycket bättre. En rakt igenom stabil metalkonsert helt enkelt, perfekt en sen festivalkväll!

 
Candlemass 00:00 (4/5)
Så var det dags för fredagens stora höjdpunkt, Candlemass! Några medlemmar kommer från Upplands Väsby så dom var nog extra taggade att göra en bra spelning på hemmaplan. Jag såg bandet på Sweden Rock Festival förra året, då satt jag längst bak i backen och fick se en grymt bra konsert! Konserten på Väsby Rock Festival var minst lika bra. Jag gillar verkligen "nya" sångaren Mats Levén som gör låtarna hur bra som helst. Bandet bjuder på en tung doomkväll som passar perfekt i nattkylan som börjar komma krypandes. Ljusshowen är riktigt snygg också som passar musiken perfekt. Visst hade jag sett många bra konserter under dagen, men Candlemass visar verkligen att det är ett gäng som är i en klass för sig.