Europe, Gröna Lund fredag 25/09 2015 (4/5)

Sista konserten på Gröna Lund för den här säsongen och den sista utomhuskonserten för året. Kvällen började med käk och öl på Blekholmen med Jocke, Jon och Palmen. Sedan blev det taxi till Gröna Lund i god tid innan konserten för att inte riskera att bommarna hann stänga. Det var en bra idé att åka in i god tid eftersom det var rejält med folk framför scenen lagom till att Europe skulle kliva på scenen. Gröna Lunds bokningschef presenterade bandet innan och han sa att dom antagligen skulle tvingas stänga Gröna Lunds portar eftersom nöjesparken var mer eller mindre fullsatt. Inte illa med tanke på att konserten var schemalagd långt efter högsäsongen.

Jag var rejält sugen på att se Europe med tanka på deras senaste skivsläpp, "War of Kings", som släpptes tidigare i våras. En riktig kanonskiva, kanske årets hittills bästa. Kul att ett band som Europe som hade sin storhetstid på åttiotalet fortsätter att släppa högklassiga plattor. "War of Kings" är nog deras bästa sedan återföreningen 2004. Det var kul att dom spelade så pass många nya låtar på Gröna Lund, dom fungerade hur bra som helst live! Jag hade inte blivit ledsen om dom hade spelat hela nya plattan rakt av, så bra är den. Speciellt synd var det att dom inte spelade "California 405" och "Angels (With Broken Hearts)".

Joey Tempest var som vanligt taggad på scenen och rösten höll bra. Men det var John Norum som var kvällens stjärna, fan vad han spelar bra! Varje solo är kanonbra och dom blir aldrig tråkiga. Extra mycket fick han skina i den nya instrumentala låten "Vasastan", helt fantastiskt bra! 
 
Förutom alla nya låtar var det "Ready or Not" från 1988-års "Out of This World" som var bäst för kvällen. Avslutande "Cherokee", "Rock the Night", "The Final Countdown" blir lite av en gäspning för min del med tanke på att jag sett bandet så många gånger nu. Men självklart är det låtar som dom inte kan skippa från en spelning. En stabil fyra får konserten.

(Betyg: 4/5)

Setlist:
War of Kings 
Hole in My Pocket 
Superstitious (With snippet of "No Woman No Cry")
Scream of Anger 
Last Look at Eden 
New Love in Town 
Firebox 
The Second Day 
Sign of the Times 
Carrie 
The Beast 
Vasastan 
Girl From Lebanon 
Ready or Not 
Nothin' to Ya
Drum Solo (Rossini - William Tell Overture)
Let the Good Times Rock 
Cherokee 
Rock the Night 
Days of Rock 'n' Roll 

Encore:
The Final Countdown 


(Foto: Jon + Viktor)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: